0 visitors

אליעזר שמאילוב

נגד אליעזר שמיאלוב הוגש כתב אישום לבית משפט השלום בחדרה, המייחס לו עבירות של מעשים מגונים בקטינים שטרם מלאו להם 14 שנים, מעשים מגונים תוך ניצול יחסי מרות ותקיפה סתם. על פי הנטען בכתב האישום, במהלך החודשים יולי ואוגוסט 2008, נהג המשיב להגיע לבית כנסת באור עקיבא, להתפלל שם, להשגיח על הילדים המגיעים למקום ולבצע עבודות מזדמנות שונות. במספר הזדמנויות, כך נטען, נהג המשיב להכות את הילדים שבאו למקום ושהו בו על מנת להשתתף בשיעורי תורה. לאחר אחד משיעורים אלו ניגש המשיב לאחד הילדים, חיבק אותו ונגע באיבר מינו מעל למכנסיו – תוך שהוא ממשש אותו. בהמשך, נגע המשיב בישבנו של אותו ילד. המשיב הואשם עוד, כי הכניס את ידו לחולצת אחד הילדים ואף נישק מספר ילדים בהזדמנויות שונות. 3. עם הגשת כתב האישום התבקשה הארכת מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו. בתאריך 7.1.2009 – ובהסכמת המשיב, לאחר שלא יכול היה להציע חלופת מעצר הולמת, החליט בית המשפט על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. עוד טרם החלטתו זו של בית המשפט, התקיימה ישיבת הקראה פורמאלית של כתב האישום בתאריך 18.12.2008 ונקבע כי המשיב ימסור תגובה מפורטת לכתב האישום במועד מאוחר יותר, מבלי שנקבע מועד לכך. המבקשת לא ניהלה מעקב ראוי אחר התיק ורק בתאריך 30.7.2009 גילתה כי טרם נמסרה תשובת המשיב לכתב האישום (אף שחלפו יותר משבעה חודשים מעת ההקראה הראשונית) ולמעשה משפטו של המשיב לא החל בפועל. המבקשת הגישה לפיכך בקשה דחופה לקביעת מועד דיון לצורך מסירת תשובת הנאשם לכתב האישום. בעקבות הבקשה, נקבע דיון לתאריך 30.8.2009 – ורק במועד זה כפר המשיב באישומים המיוחסים לו. בעקבות התקלה האמורה, נקבע מועד ראשון לשמיעת הוכחות בתיק רק לתאריך 1.10.2009, כאשר בתאריך 14.9.2009 אמורים לחלוף תשעה חודשים מעת שנעצר המשיב עד תום ההליכים. המדינה מבקשת איפוא להאריך את מעצרו של המשיב בתשעים ימים מכוח סעיף 62 לחוק המעצרים. בבקשתה טוענת המדינה כי המעשים המיוחסים למשיב מעידים על מסוכנותו הרבה לציבור. כן נלמדת מסוכנותו גם מעברו הפלילי הקודם, הכולל עבירות של סמים, רכוש, תקיפת שוטרים ואף עבירה של מעשה מגונה בקטין, בגינן ריצה בעבר מאסרים קודמים. בנוסף, תלוי ועומד נגד המשיב מאסר מותנה בן 18 חודשים, שנגזר עליו בגין עבירות אלימות שביצע. (אחרי הרבה שנים פגע שוב!!)

עיר: ירושלים
שנת לידה: 1900
קישורים לפרופילים חיצוניים:
אליעזר שמאילוב

בדיון שנערך בפני, טענה ב"כ המשיב שאין להיעתר לבקשת המדינה, שכן אין חשש שהמשיב ינסה לשבש הליכי חקירה, ומבלי להמעיט מחומרת העבירות המיוחסות לו, גרסה כי מדובר בעבירות "קלות יחסית" במדרג עבירות המין והאלימות. ב"כ המשיב אף ציינה בהגינות כי מעת שהסתבר למשיב כי לא נקבע מועד למתן מענה לכתב האישום – מרשה לא ראה לפעול לקידום ההליכים מאחר ונטל זה מוטל על המדינה, ולפיכך היא והנאשם בחרו להמתין לתום תשעת החודשים ואז לטעון לשחרורו של המשיב בערבות.

5. המקרה שלפנינו איננו פשוט: סעיף 61 לחוק המעצרים מורה, כידוע, כי נאשם שהיה עצור במשך תשעה חודשים, אך משפטו טרם הסתיים בחלוף תקופה זו, ישוחרר ממעצר. עם זאת, סעיף 62 מאפשר להאריך ולחזור ולהאריך את המעצר ב-90 ימים נוספים, באישורו של שופט בית משפט זה. בהתאם להלכה הפסוקה, אחד השיקולים המרכזיים שעל בית המשפט לשקול במסגרת בקשה להארכת מעצר על פי סעיף 62 לחוק המעצרים הוא קצב ניהול המשפט (ראו לאחרונה: בש"פ 3054/08 מדינת ישראל נ' סריאנו (לא פורסם, 30.6.2009((. כאן משפטו של המשיב לא נפתח עקב תקלה הרובצת לפתחה של הפרקליטות וזו הודתה בה בהגינותה. לעיכוב משמעותי זה במשפטו של המשיב – עד לגילוי המחדל – יש לייחס משקל נכבד בעת בחינת בקשה זו שלפני, ולו היה באפשרותו של המשיב להציע חלופת מעצר ראויה, הייתי מורה לבחון אותה בכובד ראש, בשים לב לתקלות שהתרחשו כאן. דא עקא שהעיכוב שהתהווה פה – איננו בגדר שיקול ייחודי ובלעדי. על בית המשפט להוסיף ולבחון מכלול שיקולים רלבנטיים נוספים, כגון: מסוכנותו של הנאשם והחשש להימלטותו מן הדין. בחינה זו מגלה כי אין באפשרותו של המשיב להציע, בשלב זה, כל חלופת מעצר (ב"כ המשיב ציינה בפניי כי אין באפשרותו להציע עדיין חלופת מעצר של ממש, שכן למשיב אין בני משפחה, או קרובים המתגוררים בישראל היכולים לשמש לו מפקחים, או לערוב לו).

זאת ועוד – אחרת. המסוכנות של המשיב כלפי ילדים נלמדת מן העבירות המיוחסות לו ונסיבות ביצוען (בבית כנסת, אליו הגיעו הילדים על מנת ללמוד ולהתפלל), וכן נוכח עברו הפלילי המכביד.

6. אשר על כן – בקשת המדינה מתקבלת. נוכח התקלה שנפלה בהתנהלות משפטו של המשיב, כל הגורמים הנוגעים בדבר מתבקשים לפעול מכאן ואילך במלוא המרץ לשם קידום ההליכים בתיק.


נכתב על ידי: ירושלים
פורסם ב-: א׳, 22 ביוני 2025 09:33
שתף עם אחרים

תגובות

אנא התחבר כדי להצטרף לשיחה.

No comments yet. Be the first to comment!

פוסטים אחרונים

מאמרים שפורסמו לאחרונה!